http://www.AbOrigineMundi.com

Gratis wijn om handgel mee te maken

Filip Decroix  uit Boezinge bij Ieper schenkt 3.000 liter wijn weg om er pure alcohol van te maken voor de zorgsector.  "Als iemand de alcohol uit de wijn haalt, kunnen ze er handgel mee maken", zegt de wijnbouwer.

 

Heel wat ziekenhuizen kunnen extra handgel gebruiken. Het AZ Groeninge in Kortrijk bijvoorbeeld deed een oproep om zuivere alcohol binnen te brengen. Die kan dienen voor handgel. De oproep viel niet in dovemansoren bij wijnbouwer Filip Decroix uit Boezinge.

Filip schenkt 3000 liter wijn: "Als mensen rondom u sterven, en dat soms om onnozele redenen, zoals het tekort aan een product, dan vind ik het mijn morele en burgelijke plicht om daaraan te voldoen. Ik ben niet medisch gevormd, dus ik kan niet helpen op die manier. Ik kan wel helpen door mijn product hier ter beschikking te stellen voor andere mensen."

Filip zoekt iemand die de alcohol uit de wijn kan destilleren. Want zelf heeft hij geen machines daarvoor. 

 

 

Meest gelezen