Grote ongerustheid bij bewoners en familieleden van woonzorgcentrum in Beringen: "Coronapatiënten vlakbij bewoners? Onverantwoord!

 

In woonzorgcentrum Sporenpark in Beringen is grote ongerustheid ontstaan bij de bewoners en hun familie. Vanmiddag kregen ze te horen dat een vleugel van het woonzorgcentrum wordt ontruimd en dat het een isolatie-afdeling wordt voor coronapatiënten.

De directie van Sporenpark liet vanmiddag in een brief aan de bewoners en hun familie weten dat woonzorgcentra, waar nog opnamecapaciteit is, ziekenhuispatiënten zullen moeten opvangen.  Die opvang zal in een aparte isolatie-afdeling gebeuren. In woonzorgcentrum Sporenpark wordt daarvoor de afdeling Mijnlamp ontruimd. De bewoners worden elders in het woonzorgcentrum overgebracht zodat er plaats vrijkomts voor coronapatiënten. Het gaat dan om rusthuisbewoners die terugkomen uit het ziekenhuis, om mensen die uit het ziekenhuis komen en voor het eerst in het rusthuis zullen worden opgenomen en om bewoners waarvan vermoed wordt dat ze besmet zijn met het virus en die daarom moeten worden afgezonderd.

Dit is Kafka. Er moeten toch alternatieven zijn om deze coronapatiënten op te vangen
Maurice Webers, oud-burgemeester van Beringen

"Aan deze opdracht zullen wij meewerken met het oog op maximale bescherming van onze eigen bewoners en medewerkers", zegt de directie in een brief. Maar de bewoners en hun familieleden zijn voorlopig niet gerustgesteld. De moeder van oud-burgemeester Maurice Webers verblijft ook in Sporenpark en ook hij maakt zich erg ongerust. "Mijn moeder is 88 jaar en heeft onlangs een kleine beroerte gehad. Maar sinds de coronamaatregelen mag ze geen bezoek meer krijgen van haar logopediste en haar kinderen en kleinkinderen. Ik begrijp dat er opvang nodig is voor coronapatiënten maar ik kan niet begrijpen dat die dan gezocht wordt in woonzorgcentra. "

Meest gelezen