Maxime Anciaux - All rights reserved

Kaart- en bordspelen populairder nu gezinnen vaker thuis zijn

Nu iedereen meer thuis moet blijven, worden speelkaarten weer populair. Dat merken ze op hun websites bij Carta Mundi, de speelkaartenfabriek in Turnhout. Wat de productie betreft heeft de coronacrisis vooral impact op hun vestigingen in het buitenland. De fabriek in Turnhout blijft draaien.

Speelkaartenfabrikant Carta Mundi, die ook heel wat andere gezelschapsspelen maakt, merkt dat die populairder zijn nu meer mensen moeten thuisblijven. “We merken dat aan foto’s die worden gedeeld op sociale media. Ook wordt de website meer bezocht om de spelregels na te kijken”, vertelt Marco Van Haaften, CEO van Carta Mundi.

Buitenland getroffen, Turnhout blijft draaien

Als het over de productie gaat, dan zijn vooral de vestigingen in het buitenland getroffen door de crisis: “De fabrieken in India en de Verenigde Staten zijn tijdelijk gesloten. In de fabriek in Turnhout blijven we produceren”, aldus Van Haaften. “Voorlopig is er nog voldoende voorraad, zowel bij ons als bij onze klanten. Problemen gaan er dus niet snel zijn.”

De fabrikant lanceert samen met Smartphoto en Bpost ook een actie om grootouders die hun kleinkinderen moeten missen, een hart onder de riem te steken. “Op de site van Smartphoto kan je gratis een gepersonaliseerd kaartspel maken met een foto of tekening op. Carta Mundi drukt het spel in de fabriek en Bpost levert het aan huis. Zo geven ze er 10.000 weg, op is op.”

Meest gelezen