Stad Leuven

Leuvenaars dragen afvalophalers warm hart toe

In Leuven zijn de afvalophalers de afgelopen dagen overstelpt met hartverwarmende boodschappen. Heel wat Leuvenaars tonen zo hun dankbaarheid voor het werk van de mannen en vrouwen die het afval in de straten ophalen. Want zij blijven dezer dagen aan het werk om de stad proper te houden, al passen ze wel de maatregel van "social distancing" toe. 

"Dankjewel toppers!", het is één van de boodschappen die de afvalophalers op één van de zovele vuilniszakken vinden die ze ophalen. Of ze krijgen een tekening, een brief, soms zelfs wat lekkers en mensen zwaaien vanuit het raam naar hen. Op die manier willen de Leuvenaars hun dankbaarheid tonen voor de afvalophalers. En die appreciëren het gebaar. Ze maakten talrijke foto's van de hartverwarmende initiatieven.

"Het is belangrijk dat het afval in onze stad ook tijdens deze coronacrisis wordt opgehaald", vertelt schepen van stadsreiniging Thomas Van Oppens (Groen). "De afvalophalers zorgen ervoor dat deze crisis niet ook een afvalcrisis wordt. En de Leuvenaar apprecieert dat. Het is hartverwarmend te zien dat Leuvenaars op verschillende manieren de afvalophalers bedanken. De afvalophalers waarderen dit enorm."

Aan elke vuilniszak een strikje

De stad moedigt alle Leuvenaars aan om de komende weken de afvalophalers te blijven steunen. "Het zou fantastisch zijn als er een strikje, tekening of briefje hangt aan elke vuilniszak of GFT-bak", besluit schepen Van Oppens. 

Meest gelezen