© VRT - Sam Van den Brandt

Website "Dagelijkse kost" ontploft, Jeroen Meus maakt nieuwe afleveringen met onbemande camera's

Er worden nieuwe afleveringen gemaakt van het Eén- kookprogramma "Dagelijkse kost", want de vraag naar inspiratie en recepten blijkt dezer dagen groot. De makers houden zich aan de coronarichtlijnen: voor het eerst zullen onbemande camera's filmen in de keuken van Jeroen Meus.

Meer mensen hebben nu de tijd om zelf lekker te koken en zoeken ideeën bij "Dagelijkse kost". Zo is er een enorme stijging in bezoekersaantallen en zoekopdrachten op de website van het programma. Om in te spelen op de vraag maakt zender Eén enkele nieuwe afleveringen op een speciale manier: met onbemande camera's in de keuken van Jeroen Meus. (zie foto)

"Het zijn vreemde tijden nu. En dat vraagt op verschillende vlakken wat aanpassingen van ieder van ons. Maar er is wel iets wat we sowieso blijven doen: koken. Dat willen we met "Dagelijkse kost" dan ook blijven doen: blijven inspiratie geven aan de mensen thuis, ook al zijn de omstandigheden anders", reageert kok Meus.

Meus vertelt in onderstaand filmpje dat de opnames gebeuren met een beperkte ploeg. En voor de fans: (stem) Katrien zal niet ontbreken in de nieuwe afleveringen die vanaf maandag te zien zijn. Zij werkt wel vanuit haar eigen huis.

Brood bakken immens populair

Welke recepten blijken populair? Mensen hebben zin in simpele gerechten. Zo zochten op de site van "Dagelijkse kost" 134% meer kijkers naar het recept voor stoofvlees en voor spaghettisaus; was er een stijging van 230% in het zoeken naar het recept voor zelfgebakken wafels, 216% naar pannenkoeken, en maar liefst 929,5% naar zelf brood bakken.

Meest gelezen