Pixabay

Online coronatest van VUB meer dan 300.000 keer ingevuld

De online test van de Vrije Universiteit Brussel om het risico op besmetting met het coronavirus te meten is sinds de lancering op 5 februari al ruim 322.000 keer ingevuld. Op de website www.coronavirustest.be werd donderdag ook een kennisbank toegevoegd om onjuistheden en onwaarheden te checken over het coronavirus.

Wie zich zorgen maakt over een mogelijke besmetting met het coronavirus kan door enkele vragen in te vullen al bepalen of er een risico op besmetting is. De online test wordt voortdurend geüpdatet, want sinds twee weken worden alle patiënten met een luchtweginfectie beschouwd als mogelijk besmet met COVID-19. Daardoor zijn er ook meer positieve testen.

De test is slechts een indicatie ,wie echt symptomen heeft neemt best contact op met de huisarts.

Dirk Devroey, professor VUB

De lancering van de test vond plaats na de melding van de eerste corona-patiënt in ons land en sinds de uitbraak zag de VUB de cijfers oplopen, met pieken tot 30.000 gebruikers per dag. Er wordt benadrukt dat test slechts een indicatie is en wie echt symptomen heeft best contact opneemt met de huisarts.

"De test is enkel voor de gebruiker bedoeld. Het biedt geen indicatie over hoeveel besmettingen er zijn. Sommige gebruikers zullen bijvoorbeeld proberen hoe ze positief kunnen scoren", zegt initiatiefnemer en VUB-professor Dirk Devroey.

Via de website kan je nu ook fabeltjes rond corona scheiden van de feiten. Devroey wil zo een antwoord bieden aan de soms wilde verhalen die de ronde doen over de bestrijding van COVID-19.

Meest gelezen