Opening tunnels onder Operaplein in Antwerpen uitgesteld tot na coronacrisis

Normaal zouden de nieuwe tunnels aan het Operaplein volgende week feestelijk geopend worden, maar daar steekt het coronavirus een stokje voor. De werken zijn er nu stilgelegd en er moesten nog afspraken gemaakt worden met de hulpdiensten. Wanneer de tunnels wel klaar zullen zijn, hangt af van hoe lang de quarantainemaatregelen nog van kracht blijven.  

De werken aan de autotunnels onder het Operaplein in Antwerpen zijn stilgelegd. “De tunnel zelf is zo goed als klaar, maar er moeten nog afspraken gemaakt worden over de veiligheid met de brandweer, de politie en de hulpdiensten”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Bij de aanvang van de coronamaatregelen was er nog voor twee weken werk aan de tunnels. “Ik ga ervan uit dat de tunnels open kunnen gaan  veertien dagen nadat de maatregelen worden afgebouwd”, laat Kennis weten. “Voor zover het kan, proberen we deze periode nog dingen af te werken om zo kort mogelijk na de afbouw van de maatregelen de tunnels te openen.”

Feestelijke opening

De opening van de tunnels zou volgende week gevierd worden met een feest, maar dat gaat, logischerwijs, niet door. “Normaal zouden we met meer dan 1.000 Antwerpenaren door de tunnels wandelen”, vertelt Kennis. 

Meest gelezen