Oproep burgemeester Merchtem: "Blijf je huisarts bezoeken"

De burgemeester van Merchtem, die ook apotheker is, roept de mensen met andere aandoeningen, dan het coronavirus, op om hun huisarts te blijven bezoeken. "Men hoeft niet te vrezen om een besmetting met het nieuwe coronavirus in de dokterspraktijk op te lopen", zegt Mast.

Veel huisartsen krijgen nog nauwelijks patiënten over de vloer. Heel wat patiënten vrezen om in de praktijk besmet te geraken met het nieuwe coronavirus. Dat merkt ook de Merchtemse burgemeester, Maarten Mast, op, die ook apotheker is. "We zien inderdaad dat er nog amper mensen naar de dokter gaan om hun dagelijkse medicatie te laten voorschrijven", vertelt Mast. "Dat enerzijds omdat ze schrik hebben om besmet te geraken met het virus in de dokterspraktijk en anderzijds omdat ze denken dat een dokter het te druk heeft."

Coronapatiënten komen niet terecht bij de dokter, dus er is geen gevaar voor besmetting

Maarten Mast, Burgemeester Merchtem

Mast geeft toe dat het inderdaad heel drukke tijden zijn voor dokters. Maar dat er nog altijd plaats is voor de patiënten.  Ook wil hij duidelijk maken dat ze niet hoeven te vrezen om het virus bij de dokter op te lopen. "Mensen met de minste symptomen worden door de dokter telefonisch doorverwezen naar een triagecentrum in de buurt. Daar komen de coronapatiënten terecht en dus niet in de dokterspraktijk. Dus blijf naar de dokter gaan", besluit Mast.

Meest gelezen