Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst gaat strenger controleren op misbruik van coronavignet

De politie gaat pv’s uitschrijven voor chauffeurs die het coronavignet gebruiken om sneller de grens tussen Nederland en België over te steken, maar er eigenlijk geen recht op hebben. Dat speciale vignet is voorbehouden voor mensen die in bepaalde sectoren werken zoals de zorg of voor mensen die een onmisbaar beroep hebben.

De politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst doet grenscontroles aan de overgang tussen Maastricht en Riemst en ze gebruiken daar twee rijen voor: eentje voor de gewone controles en een tweede die is voorbehouden voor mensen met het speciale vignet. Die mensen krijgen voorrang omdat ze bijvoorbeeld in de zorg werken of een onmisbaar beroep hebben. Maar een aantal chauffeurs maakt daar misbruik van. Korpschef Dirk Claes: “Op het vignet moet een stempel of vermelding staan van de werkgever. Dat kan alleen maar voor bepaalde sectoren. Maar ook mensen uit andere sectoren proberen met zo’n vignet de grens sneller over te komen.”

Valsheid in geschrifte

Eergisteren heeft de politie chauffeurs die misbruik maakten nog gewaarschuwd, maar nu riskeren ze een boete. “Wie we nu nog betrappen krijgt een pv voor valsheid in geschrifte. Dat is ook een opdracht van het parket”, voegt Dirk Claes er nog aan toe.

Meest gelezen