Radio 2

Genkse handelaren gaan online met Shop in je Kot: "Roeien met de riemen die je hebt"

Genkse handelaren die online actief zijn, kan je nu makkelijk bereiken via het project "Shop In Je Kot". De stad heeft een lijst op haar website gezet waar je kan zien bij welke winkels je ook online terecht kan. Je vindt er ook horecazaken die aan huis leveren of waar je kan afhalen. 

Handelaren zitten met hun handen in het haar nu ze verplicht gesloten moeten blijven. Daarom zetten veel van hen nu in op online verkoop. De stad Genk helpt een handje met het project "Shop In Je Kot" door al die winkels met een online dienst te verzamelen op haar website. In dat project zitten ook zaken waar je maaltijden kan bestellen of afhalen. 

Winkel lokaal, Zalando en Bol.com dragen niets bij aan onze maatschappij

Katrien Schreurs, Maessen Couture

Katrien Schreurs van Maessen Couture vind je ook terug tussen de deelnemers. Ze is blij dat ze tenminste online kan verderdoen: "Je moet roeien met de riemen die je hebt en dit zijn de enige riemen die we nu hebben", zegt ze. "We proberen bezig te blijven, niet stil te staan en de band met onze klant te behouden. We willen laten weten dat we er nog zijn." 

Uitbreidmogelijkheid

Maessen Couture had al een webshop, maar toch verkopen zij nog het meest aan klanten die fysiek naar de winkel komen. "Ik deed alles zelf voor die webshop", zegt Katrien. "Dat was nog niet zo uitgebreid. Fysiek shoppen is bij ons nog steeds het belangrijkst. Maar nu krijg ik wel de kans om de webshop uit te breiden. We merken ook dat we meer online verkopen nu. We doen er ook wel moeite voor." Andere winkels doen net zoals Katrien extra inspanningen. "We zien heel veel posts op Instagram en Facebook van andere winkels", zegt ze. 

Katrien roept de mensen op om zeker de lokale handelaren niet te vergeten bij het online shoppen: "Winkels zoals Zalando en Bol.com dragen niets bij tot onze Belgische maatschappij. Wij, de lokale spelers, zorgen voor beleving en sfeer in de straten. Die grote webshops zijn gewoon enorme hallen ver van ons bed, die niets bijdragen. Mensen mogen weten dat ze meer lokaal mogen kopen." 

Wil je zelf weten welke Genkse handelaren meedoen? Je vindt ze hier.

Meest gelezen