Sint-Katelijne-Waver

Afhaalbib Sint-Katelijne-Waver is succes: “Soms zit er een bedankkaartje tussen de ingeleverde boeken”

De afhaalbib die de bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver organiseert, doet het bijzonder goed. Nu bibliotheken moeten sluiten, kunnen mensen telefonisch doorgeven welke boeken ze willen. Zo halen dagelijks tientallen lezers een stapel boeken op.

Boeken afhalen is in tijden van corona enorm populair in de bib van Sint-Katelijne-Waver. De voorbije dagen was het schema telkens volzet. Vaak komen mensen ook voor buren of gezinsleden een pakket boeken afhalen. Dat kan iedere weekdag tussen 10 en 12 uur.

Nieuwe regels

Er gelden wel andere regels. Lezers mogen vijf in plaats van tien boeken per bibpas ontlenen. Je mag de boeken wel drie weken langer dan normaal bijhouden. “Bij de ingeleverde boeken zit soms een bedankkaartje. De mensen zijn ons dankbaar dat ze boeken kunnen blijven lezen”, zegt bibliothecaris Kurt Verlooy.

“We merken dat er meer kinderboeken worden opgehaald. Romans, dvd’s en gezelschapsspellen doen het ook goed. Soms mogen we zelf een boek kiezen voor iemand. Zo leren onze lezers nieuwe boeken kennen.”

Kinderboeken, dvd’s en gezelschapsspelen zijn heel populair

Kurt Verlooy, bibliothecaris

Ook in onder andere Kapellen en Vorselaar is er een afhaalbib. In Mol brengt de bibliotheek de boeken aan huis met het project ‘Boek op je stoep’. Als je bestelt voor 12u30, worden de boeken de volgende dag aan huis geleverd.

Meest gelezen