sporza

Amateurvoetbal definitief stilgelegd:  KVK Tienen naar eerste amateurklasse

KVK Tienen stijgt naar de eerste klasse van het amateurvoetbal. Voetbal Vlaanderen heeft de competitie definitief stilgelegd en beslist dat de huidige leiders kampioen worden. KFC Diest promoveert op die manier naar de derde amateurklasse. 

Voor KVK Tienen is de beslissing logisch om te promoveren naar de eerste klasse van het amateurvoetbal. Peter Denruyter van de club: "Wij vinden dit uiteraard een goeie oplossing, omdat wij bovenaan de rangschikking staan in tweede amateurklasse B sinds het begin van het seizoen. Maar uiteraard was het voor iedereen beter dat we de competitie hadden kunnen uitspelen. En dat we dan op het einde van het seizoen een groot feest hadden kunnen geven."

We zijn blij, maar dit was zoveel mooier geweest als we  op het veld konden winnen tegen onze rechtstreekse concurrenten

Dat feest zal er sowieso komen als de quarantaine achter de rug is, vervolgt Denruyter. "Maar nu is het toch vooral vieren in ons eigen kot. Gelukkig zijn er sociale media om te kunnen communiceren zoals Facebook en Skype. Iedereen is blij, zeker in deze moeilijke tijden. Maar nogmaals, dit was zoveel mooier geweest als we op het veld konden winnen van onze rechtstreekse concurrenten. Maar helaas, in deze tijden moeten we met wat minder tevreden zijn."

Door de maatregel stijgt ook KFC Diest uit eerste provinciale naar derde amateurklasse. Voor het profvoetbal is nog geen beslissing genomen. 

Meest gelezen