Videospeler inladen...

New Yorkse arts emotioneel over grote nood in ziekenhuis: "Dit is Amerika! Zogezegd een eerstewereldland"

Amerika is trieste koploper in het aantal besmettingen met het coronavirus wereldwijd, met de New Yorkse wijk Queens als epicentrum. Vaak worden patiënten die zich aanmelden ontvangen in tenten om daar getest te worden. Sommigen sterven voor ze naar een afdeling in het ziekenhuis kunnen worden overgebracht. Spoedarts Colleen Smith kon het niet meer aanzien en filmde voor de New York Times de toestand in haar ziekenhuis. Bekijk de beelden hierboven.

Bekijk hier de beelden die Colleen Smith, spoedarts in Elmhurst Hospital in New York, maakte voor de New York Times:

Videospeler inladen...

Onze correspondent Björn Soenens woont en werkt in New York. Bekijk hier zijn reportage over de lacunes in het Amerikaanse gezondsheidssysteem, gezien door mensen op het terrein. En bekijk ook het gesprek met hem in "Terzake":

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen