Bedrijf uit Lievegem houdt digitale afterworkdrink: “We klinken iedere vrijdag, nu via de webcam”

Solvas, een kantoor uit Lievegem en Aalter, houdt ondanks de coronacrisis nog steeds iedere vrijdag een afterworkdrink. “We doen dit uiteraard vanop een veilige afstand”, klinkt het. “We klinken met 40 tegelijk via de computer.” Het bedrijf hoopt zo de groepsdynamiek te behouden. 

Iedere vrijdagnamiddag komen de werknemers van Solvas uit Lievegem en Aalter massaal samen in een groepsgesprek via het internet om het te hebben over wat hen op dat moment bezig houdt. Vroeger deden ze dit op café, maar door de coronacrisis moesten ze een creatieve oplossing bedenken. “Ik vind het belangrijk dat de afterworkdrinks blijven doorgaan”, vertelt CEO Dominique Willems. “Daarom organiseren we ze nu digitaal.”

Bepaalde regels

“We zitten met zo’n 30 tot 40 mensen in hetzelfde groepsgesprek, dus dan is het belangrijk dat we een aantal regels volgen”, zegt Willems. “Zo vragen we aan iedereen om de micro uit te zetten als hij of zij niet aan het woord is. Daarnaast is er een ook gespreksleider die aangeeft wie wanneer mag praten. Het is gezellig, leuk en plezant, maar in het begin was het ook wel een beetje raar. Het is natuurlijk niet hetzelfde als écht sociaal contact. Je merkt dat een aantal mensen digitaal sneller op de achtergrond verdwijnen en dat je er extra op moet toezien dat iedereen kan zeggen wat hij of zij wil.”

Goede groepsgeest

“Het zijn lastige tijden voor iedereen”, gaat Willems verder. “Sociaal contact en een goede groepsgeest is belangrijk voor ons en daarom moesten de afterworks absoluut doorgaan. Wij vinden het erg belangrijk dat collega’s heel goed overeen komen. Als we geen sociaal contact meer hebben, worden we robots. We willen het menselijke bewaren in de mate van het mogelijke. Ook deze namiddag zullen we samen het glas heffen en klinken op een leuk weekend!”

Meest gelezen