Radio 2

Bewoners van het asielcentrum van Poelkapelle helpen landbouwers

Verschillende bewoners van het asielcentrum van Poelkapelle helpen de landbouwers uit de buurt uit de nood. Want als gevolg van de coronacrisis hebben die een tekort aan seizoensarbeiders. 

Buitenlandse seizoensarbeiders mogen of durven niet meer naar ons land komen, omdat ze bang zijn om besmet te worden. Maar de asielzoekers uit Poelkapelle zijn blij dat ze kunnen helpen en op die manier kunnen ze ook wat bijverdienen. Iedereen moet wel anderhalve meter afstand houden tijdens het  werk op het veld.  Ihab Kaware is één van hen. Hij komt uit Palestina, is 19 en helpt mee prei versnijden: "Wat ik nu aan het doen ben, is niet moeilijk voor mij. Ik werk ook graag. "

De inwoners van het het asielcentrum van Poelkapelle mogen wel nog buitenkomen, in tegenstelling tot de mensen die in het asielcentrum van Koksijde verblijven. Zij mogen sinds begin deze week wegens het coronavirus het centrum niet meer verlaten.

Meest gelezen