Radio 2

Bondgenotenlaan in Leuven weer open voor verkeer: “Aannemer heeft extra inspanningen gedaan”

Eén van de belangrijkste winkelstraten van Leuven, de Bondgenotenlaan, gaat vandaag weer open voor het verkeer. De werkzaamheden zijn volledig volgens plan verlopen, al heeft de aannemer wel een extra inspanning gedaan.

De Bondgenotenlaan in Leuven was sinds midden februari afgesloten voor alle verkeer. De bedoeling was om het asfalt en de bushaltes te vernieuwen en dat is nu gebeurd: “De aannemer heeft bijzonder goed werk geleverd”, zegt Dirk Vansina (CD&V), schepen van Openbare Werken. “Alles is vlot verlopen. De werkmannen hebben goed doorgewerkt, zo is gisteren nog de belijning aangebracht en zijn de nadars allemaal weggenomen. De wagens, bussen en fietsers kunnen nu de Bongenotenlaan weer gebruiken.”

De bushaltes zijn volledig vernieuwd. Die waren voorheen vrij smal, door de stoep te verbreden is er nu meer plaats voor de busreizigers. Waar de bus stopt is de stoep ook verhoogd, zo  kunnen mensen met een buggy of een rolstoel makkelijker de bus betreden. De Bongenotenlaan kreeg ook een volledig nieuwe asfaltlaag vanaf het Martelarenplein tot het Rector De Somerplein.

Extra inspanning

Door de coronacrisis leek het even spannend te worden of de werken wel op tijd zouden klaar geraken. “De aannemer is inderdaad geconfronteerd met de coronamaatregelen”, zegt Dirk Vansina. “Hij heeft de nodige veiligheidsmaatregelen genomen voor zijn personeel en ze hebben kunnen doorwerken. Ze hebben zelfs op zaterdag doorgewerkt om de Bondgenotenlaan op tijd klaar te hebben en dat is gelukt.”

Meest gelezen