Britse premier Boris Johnson test positief op coronavirus: "Ik blijf de regering leiden"

De Britse premier Boris Johnson heeft via Twitter bekend gemaakt dat hij besmet is met het nieuwe coronavirus. Johnson heeft lichte symptomen en zal thuis in quarantaine verblijven. Van daaruit wil hij wel de regering blijven leiden in de strijd tegen het virus, zegt hij.

“Ik heb milde symptomen van het coronavirus ontwikkeld, een lichte koorts en een hoest. Op advies van mijn medisch adviseur heb ik een test gedaan, en die is positief”, zegt Johnson in een videoboodschap op twitter. “Dankzij het wonder van de moderne technologie kan ik in contact blijven met mijn topteam, om de nationale strijd tegen het coronavirus te leiden.”

(Lees voort onder de tweet.)

De test werd uitgevoerd in Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier, nadat hij gisteren lichte symptomen van Covid-19 vertoonde. Het is nog onduidelijk hoeveel ministers en personeelsleden van het kabinet geïsoleerd moeten worden, omdat ze de voorbije weken en dagen nog in contact kwamen met Johnson.

Ook de Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock laat weten dat hij positief testte op het virus. Ook hij heeft milde symptomen van de ziekte, en zal in thuisquarantaine blijven.

In totaal zijn in het Verenigd Koninkrijk al 578 mensen gestorven door het virus, en er zijn meer dan 11.600 bevestigde besmettingen. Eerder deze week raakte ook bekend dat de 71-jarige Britse prins Charles besmet is met het coronavirus, ook hij heeft milde symptomen en blijft thuis in quarantaine.

Meest gelezen