Brusselaars die huisarts nodig hebben, kunnen 1710 bellen 

Brusselaars zonder huisarts kunnen voortaan het telefoonnummer 1710 bellen voor medisch advies over hun gezondheidstoestand in het kader van de huidige coronapandemie. Prioritaire doelgroep zijn mensen die hoesten, verkouden zijn of koorts hebben en die vermoeden dat ze het coronavirus opliepen.

Het was de brandweer van Brussel die samen met verschillende partners het uniek telefoonnummer lanceerde. "We zijn trots te kunnen melden dat vanaf vandaag elke Brusselaar gratis naar het 1710-nummer kan bellen wanneer hij of zij denkt besmet te zijn met het coronavirus. Ook bij het vermoeden dat een naaste besmet is, kan dit nummer gebeld worden", zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. 

1710 voor niet dringende zorgen

Het nummer is in eerste instantie bedoeld voor Brusselaars die geen huisarts hebben of bij hun eigen huisarts niet terechtkunnen. "We vragen iedereen om altijd eerst contact op te nemen met de huisarts vooraleer 1710 te bellen. Maar wanneer dringende zorg nodig is, moet altijd onmiddellijk het noodnummer 112 gebeld worden."

Het zijn de vrijwillige hulpverleners van het Rode Kruis en artsen van de Brusselse Huisartsenvereniging die 24 uur op 24 en 7 dagen op 7, de telefoon zullen beantwoorden.

Meest gelezen