Van "Pippi Langkous" tot "The plot against America": film- en serietips voor jong en minder jong

Het ziet ernaar uit dat we nog een tijdje “in ons kot” moeten blijven. En dus hebben we heel wat tijd om films en series te “bingewatchen”. Deze keer geeft onze filmkenner Ward Verrijcken van thuis uit tips voor jong en oud. Van recente releases, tot ietsje oudere klassiekers. Veel kijkplezier.

Videospeler inladen...

De kinderroman “Brief aan de koning” is door Netflix verfilmd als "Letter to the king". Het doet soms wat denken aan “Game of thrones” of “Lord of the rings”. In Nederland is niet iedereen even gelukkig met de verfilming, maar dit is toch het bekijken waard. Nog op Netflix vind je ook de Pixar-film “Coco”. Het verhaal over het belang van liefde, familie en muziek speelt zich af in Mexico tijdens de “Dag van de doden”.

Op VRT NU kunt u gratis kijken naar het nostalgische "Postbus X" (1989-1994). Het gaat over een nieuwsredactie die eigenlijk een dekmantel is voor een detectivebureau. Nog nostalgie beleven we met “Heidi”, het weesmeisje dat bij haar grootvader in de Alpen moet gaan wonen. Het personage werd uitgevonden in de kinderliteratuur (1880), maar onlangs maakte Studio 100 er een animatieserie van. Te bekijken op VTM GO.

En kan het nog relevanter worden dan “Pippi Langkous” in deze dagen? Pippi is een meisje dat samen met haar buren naar manieren zoekt om de verveling tegen te gaan. Op het YouTubekanaal "PippiLangkousFilms" kunt u gratis films bekijken.

Voor elk wat wils: ook minder jonge kijkers kunnen dankzij deze tips "bingewatchen"

Videospeler inladen...

Een korte, maar sterke en ontroerende serie op Netflix is “Feel good”. Dit bijzondere liefdesverhaal toont aan hoe moeilijk het is om liefde vast te houden wanneer die geplaagd wordt door ambetante ouders, door een verleden van verslaving en door het alledaagse leven zoals het is. Nog op Netflix doet “Onorthodox” wat stof opwaaien. De minireeks vertelt het waargebeurde verhaal van een joodse vrouw uit New York die gedwongen wordt tot een huwelijk in een strenge joodse gemeenschap. Ze vlucht naar het ruimdenkende Berlijn en maakt daar kennis met een ander soort leven.

Volgens Ward Verrijcken mag Laura Linney van de serie “Ozark” al aan haar Emmy-speech beginnen schrijven voor haar rol in het derde seizoen van de Netflix-reeks dat dit weekend online komt. Het gaat nog steeds over een echtpaar dat geld witwast voor de maffia maar deze keer wordt het een echte “one woman show”.

HBO waagt zich met "The plot against America" aan een alternatieve geschiedenis van Amerika: wat als de Amerikanen in WOII meeheulen met de nazi’s? Een zeer relevante reeks met een oproep tot tolerantie en bij ons te zien op Telenet Prime.

In “Homecoming” op Amazon Prime schittert Julia Roberts als therapeute. Het is een cinematografisch interessante reeks waarin de Amerikaanse overheid psychologische experimenten uitvoert op soldaten die terug komen van het front.

Meer tips van Ward Verrijcken kunt u vinden op zijn Facebook- en Instagram-account.

Meest gelezen