BELGA/VERGULT

Gevangene verwondt vier cipiers in gevangenis van Mechelen, nadat hij weigerde een mondmasker te dragen

In de gevangenis van Mechelen heeft een gevangene vier cipiers aangevallen. De gevangene was in isolatie geplaatst, omdat hij getest moest worden op een besmettelijke ziekte. Tijdens de wandeling weigerde hij een mondmasker te dragen. Hij werd agressief en viel de cipiers aan.

Het incident gebeurde donderdagnamiddag in de gevangenis van Mechelen. Een gevangene moest een mondmasker dragen tijdens de wandeling, omdat hij in isolatie was geplaatst in afwachting van een test op een besmettelijke ziekte. Het is niet zeker of het om het coronavirus gaat.

Wonde aan het hoofd

De gevangene weigerde het mondmasker te dragen, werd agressief en viel vier cipiers aan. “Eén cipier raakte gewond aan het hoofd en moest genaaid worden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Eddy De Smedt van de vakbond VSOA. “Drie andere cipiers liepen lichte verwondingen op. Het gaat dan over enkele blauwe plekken en een stijve arm.” De gevangene werd overgebracht naar de medische afdeling van de gevangenis in Brugge.

Meest gelezen