The Conde Nast Publications

Kapper uit Nazareth bedenkt oplossing voor grijze coronacoupe: "Ook in quarantaine willen mensen er goed uitzien" 

Kapper Koen Michels uit Nazareth start met leveringen en tips aan huis om klanten te helpen om de coronacrisis met een verzorgde coupe door te komen. "Mensen willen nog altijd zonder grijze haren boodschappen kunnen doen. Het geeft een goed gevoel in onzekere tijden"

"Ook al gaan mensen tijdens deze coronacrisis minder naar buiten, toch merk ik dat ze er nog altijd verzorgd willen uitzien, bijvoorbeeld als ze om boodschappen gaan. Daarom lever ik gepersonaliseerde kleuringen bij mensen thuis zodat ze hun grijze haren zelf kunnen bijwerken", vertelt kapper Koen Michels.

Sommige klanten zijn zelfs een klein beetje in paniek als ze de grijze haartjes beginnen zien
Kapper Koen Michels

Kapper Koen hoort hier en daar bezorgde reacties: "Sommigen zijn een beetje in paniek als ze de grijze haren beginnen zien. Maar als ze met de kleuring die ik hen lever die haren zelf kunnen bijkleuren zijn ze toch al een beetje gered en zijn de grijze haartjes al wat verdoezeld." 

Draag zorg voor je haar in deze moeilijke tijden, jouw haar is het waard

Kapper Koen Michels

Kleur herkennen

"Van mijn vaste klanten ken ik de juiste kleuring, dat is niet moeilijk want ik hou dat allemaal bij per klant. Bij nieuwe klanten vraag ik om een foto door te sturen. Ik probeer dan de kleur die ik kan herkennen op de foto zo dicht mogelijk te benaderen. En dat lukt gelukkig vrij goed", legt Michels uit. 

Hygiëne

De aanvragen beginnen binnen te lopen en ondertussen heeft Koen al een aantal pakketjes afgeleverd. "Ik lever die op een heel hygiënische manier af aan de deur zodat er geen risico op besmetting kan zijn." Het kapsel in de juiste plooi leggen en brushen moeten de mensen wel nog zelf doen natuurlijk.

Meest gelezen