Radio 2

Jari (20) belt ouderen en kwetsbare mensen op in z'n vrije tijd

Jari Wostyn uit Ieper is nog maar 20 jaar oud en toch spendeert hij een deel van zijn vrije tijd aan mensen die vier keer ouder zijn dan hem. Als vrijwilliger belt hij elke vrijdag 80-plussers en kwetsbare mensen op om een babbeltje te slaan. "Soms babbelen ze over de coronacrisis, maar vaak ook over het weer."

"Ik bel oudere en kwetsbare mensen op, omdat ik tijden de coronacrisis mijn steentje wil bijdragen", zegt Jari. "Eenzaamheid is een groot probleem in onze maatschappij. Ik hoop dat mensen door mijn telefoontjes iets minder eenzaam zijn. Ik babbel vaak over het weer en wat ze over de middag gegeten hebben."

"Heel wat mensen vertellen uiteraard over vroeger, omdat ze het gevoel hebben dat het toen betere tijden waren. Ik haal veel voldoening uit die telefoontjes, want de mensen zijn erg dankbaar. Nu heb ik trouwens ook de tijd om als vrijwilliger te werken want door de coronamaatregelen is het op studievlak iets rustiger."

Meest gelezen