Belga

Kapelle-op-den-Bos richt noodfonds op voor getroffen inwoners en handelaars door coronacrisis

De gemeente Kapelle-op-den-Bos maakt 75.000 euro vrij om de sociale en economische gevolgen van het coronavirus mee op te vangen. Zowel lokale handelaars, zelfstandigen als inwoners die getroffen zijn, kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen uit het noodfonds.

"We kunnen op dit moment de impact in onze gemeente onmogelijk inschatten", vertelt burgemeester Renaat Huysmans (N-VA). "Als er binnenkort meer duidelijkheid is, willen we met dit noodfonds de ergste noden helpen verlichten." De komende weken zal het gemeenbestuur van Kapelle-op-den-Bos in overleg met alle politieke partijen uit de gemeenteraad afspraken maken rond het nieuwe noodfonds. "We zullen ervoor zorgen dat het geld terechtkomt bij de mensen die het het hardst nodig hebben."

Nog bijkomende maatregelen

De gemeente neemt nog een aantal extra maatregelen. Zo mogen verenigingen die zalen van de gemeente hadden gehuurd voor evenementen die niet meer kunnen doorgaan, dat huurcontract gratis annuleren. Daarnaast wordt de deadline voor het indienen van belastingaangiftes voor bedrijfsoppervlakte, drijfkracht, niet-geadresseerde drukwerken en voor tweede verblijven uitgesteld tot het einde van het tweede kwartaal (30 juni 2020).

Meest gelezen