In de hele provincie bewaakt de lokale politie de grensovergangen

Kinrooi vraagt Nederland te helpen met de grensbewaking

De burgemeester van Kinrooi Jo Brouns (CD&V) wil dat de Nederlanders meehelpen bij de grensbewaking. Sinds de uitbraak van de coronacrisis worden 6 ploegen ingezet om de twee grote grensovergangen in Kinrooi te bewaken. Maar die situatie is niet houdbaar omdat de politie ook nog andere taken heeft. 

Burgemeester Brouns heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gecontacteerd om met de Nederlandse regering hierover te overleggen. Jo Brouns: “Het virus kent geen grenzen. We moeten samen, schouder aan schouder, die strijd aangaan. Dat moet wel, want door de grensbewaking komt de capaciteit van onze politie onder druk te staan.” De politie wordt nu ingezet aan de grens, maar heeft ook nog andere taken. “Ook op andere plaatsen moet de politie zijn, daarom is het belangrijk dat we de capaciteit kunnen verdelen over de verschillende grensposten”, aldus Jo Brouns.

Lommel

Intussen worden in Lommel de kleine grensovergang en ook de fietspaden via de Gestelsedijk afgesloten met betonblokken. Alleen de grensovergang in Lommel Kolonie blijft open. De politie heeft te weinig personeel om beide grensovergangen te bewaken. 

Riemst

In Riemst hebben onbekenden de grensovergang op de Statiestraat beschadigd. Daar was eerder al een tweede rij nadarhekken met prikkeldraad bijgezet. De Statiestraat is de 2de grootste grensovergang naar Maastricht. Vandaag kwamen er aan de grensovergang ook nog enkele mensen samen die er de verjaardag van één van hen wilden vieren. 

(lees verder onder de foto)

Grensovergang  aan de Statiestraat in Riemst
Radio 2

Voeren

In Voeren zijn sinds de start van de grenscontroles al 150 bestuurders die richting België reden, teruggestuurd. In de omgekeerde richting waren er dat 215. Er werden 7 boetes uitgeschreven. En de politie betrapte ook drie Roemenen die inbrekersmateriaal bij hadden. Ze werden opgepakt. 

Meest gelezen