Zomertijd is ingegaan: klok is afgelopen nacht uur vooruit gezet

Afgelopen nacht hebben we de klok opnieuw vooruit gezet, want we zijn weer van winter-  naar zomertijd gegaan. Twee uur werd drie uur en dus hadden we een uur minder slaap. Door de klok vooruit te zetten blijft het 's avonds een uur langer licht, maar 's morgens ook een uur langer donker. Eind oktober keren we terug naar de wintertijd. 

Afgelopen nacht ging de zomertijd weer in. Om twee uur werd de klok een uur vooruitgezet en wordt het meteen drie uur. Door de klok vooruit te zetten, blijft het 's avonds een uur langer licht. Eind oktober schakelen we dan weer over naar wintertijd en draaien we de klok een uur terug.

Het Europees Parlement wil dat er in 2021 voor de laatste keer overgeschakeld wordt tussen zomer- en wintertijd. Het gaat om een standpunt van het parlement, het zijn de lidstaten die zullen moeten beslissen of ze vanaf 2021 de zomertijd of de wintertijd willen houden. 

Het Europees Parlement vindt het wel aangewezen dat de lidstaten daarover tot een gezamenlijke beslissing komen, zodat er geen wirwar aan tijdregelingen ontstaat. 

Meest gelezen