Koningin Mathilde belt Olense thuisverpleegkundige en patiënte om hen een hart onder de riem te steken

Koningin Mathilde belde thuisverpleegdekundige Vanessa van het Wit-Gele Kruis in Olen en haar patiënte op, om hen een hart onder de riem te steken in deze tijden van corona.  De koningin wilde weten hoe het er tijdens de crisis aan toe gaat in de zorg en bij de ouderen. Die laatsten zijn nu vaak eenzaam.

Vanessa Geens van het Wit-Gele kruis kreeg tijdens de verzorging van haar 85-jarige patiënte zuster Christella een telefoontje van koningin Mathilde. Ze zette de speaker op, zodat Christella ook kon meepraten. “Het was een heel warm en vlot gesprek. Ze vroeg niet alleen naar de situatie in de zorg, maar ook naar mijn gezin. Ook om het welzijn van zuster Christella was ze oprecht bezorgd. Het gesprek heeft ons deugd gedaan”, vertelt Vanessa Geens van het Wit-Gele Kruis.

Het koningshuis stelde zelf voor om met een thuisverpleegkundige te bellen. De koningin moedigt ook haar eigen kinderen aan om oudere mensen in woonzorgcentra te contacteren. Die kunnen nu geen bezoek krijgen. Zo bakten de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde al wafels voor enkele verzorgingstehuizen.

Meest gelezen