Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Verschillende Afrikaanse landen kondigen complete lockdown af

Met bijna 4.000 besmettingen en 113 doden begint ook in Afrika het coronavirus uit te breiden. Steeds meer Afrikaanse landen proberen sneller te reageren dan regeringen in Europa en Azië deden en kondigen een complete lockdown af. 

Sinds middernacht mag er in Zuid-Afrika niemand meer buiten komen, behalve voor essentiële verplaatsingen. Ook Rwanda en Tunesië gingen al ‘in lockdown’. Zimbabwe begint maandag. De Congolese hoofdstad Kinshasa zou vanaf morgen helemaal op slot gaan, maar die lockdown werd uiteindelijk nog uitgesteld.

Maar binnen blijven is in vele Afrikaanse grootsteden niet vanzelfsprekend. Voor arme mensen die overdag moeten werken om ’s avonds te kunnen eten, is een quarantaine onmogelijk. De vraag rijst dan ook wat er meest doden maakt: een lockdown of het coronavirus.

Bekijk hieronder de reportage over de toestand in Afrika:

Videospeler inladen...

Meest gelezen