Burgemeester Marc Penxten: "Veel besmette Alkenaren, maar geen reden tot paniek" 

Burgemeester Marc Penxten (N-VA) doet een oproep aan alle Alkenaren: niet panikeren en alert blijven. Zijn gemeente telt procentueel de meeste besmette inwoners, maar volgens hem moeten we dat relativeren. "We hebben vanaf het begin de nodige testen uitgevoerd. Daarom zijn er meer gevallen bekend", zegt hij. 

Gisteren raakte bekend dat Alken procentueel de meest besmette gemeente van ons land is. Burgemeester Marc Penxten liet toen nog weten dat er geen paniek was bij de inwoners, maar nu blijkt dat de onrust toch toegenomen is. Daarom wil de burgemeester de Alkenaren wat geruststellen. Hij benadrukt dat het vooral belangrijk is om de maatregelen nu goed te respecteren. 

"Met de krant in de brievenbus is er vanmorgen blijkbaar ook een bom in Alken gevallen", vertelt Penxten. "Vanaf de eerste besmettingen, begin maart, hebben we meteen de nodige maatregelen genomen. We hebben alles vanaf het begin goed geregistreerd en de nodige testen uitgevoerd. Daarom zijn er meer gevallen bekend in Alken. We moeten dit dus relativeren."

Met de krant in de brievenbus is er vanmorgen ook een bom in Alken gevallen

Burgemeester Marc Penxten

De burgemeester kan zich nauwelijks op straat begeven of hij wordt aangesproken over het nieuws. "We hebben ook een babbellijn waar mensen naar kunnen bellen. Daar komen veel telefoontjes binnen. Veel mensen zijn eenzaam en willen daar met iemand over praten." 

De gemeente heeft al heel wat maatregelen genomen tegen het coronavirus. Zo zijn de dienstverlening en alle accomodaties gesloten. En er zijn ook veel acties. "We hebben een take-away voor de bibliotheek, Femma maakt mondmaskers, onze jeugdverenigingen gaan boodschappen doen voor de ouderen en er zijn zelfs Alkenaren die op eigen initiatief een Facebookgroep hebben opgestart... de solidariteit is dus enorm groot."

Niet panikeren

De burgemeester vraagt de Alkenaren om extra alert te zijn en niet te panikeren. Die boodschap gaat hij straks ook verspreiden op de sociale media van Alken. "We gaan de hoop niet opgeven", besluit hij. "We gaan er samen voor. Laat de moed niet zakken en zorg goed voor elkaar en voor jezelf!"

Meest gelezen