Ook in coronatijden willen we paaseieren: "Bestellingen blijven binnenkomen"

De meeste chocolatiers zijn gesloten, maar de chocoladewinkel van Marleen Van Volsem in Halle is nog steeds open. En Marleen blijft ook paaseieren maken, want de vraag naar chocolade eieren is ondanks corona nog altijd groot. 

"De paasklokken gaan dit jaar niet kunnen overvliegen vanuit Rome, dus dan moeten de plaatselijke paasklokken maar wat meer hun best doen", zegt chocolatier Marleen Van Volsem. Haar chocoladewinkel Praleen in Halle is nog altijd open ondanks de coronacrisis. "Zolang we geen bericht krijgen dat we moeten sluiten, blijven we open. We laten wel maar één persoon per keer binnen en we wassen 100 keer op een dag onze handen. En we zijn ook bezig met het maken van een webwinkel om onze klanten nog beter te kunnen bereiken."

Chocolade kan ons een positief gevoel geven in deze coronatijden 

Voorlopig worden de bestellingen voor paaseieren niet geannuleerd door de klanten, integendeel. "We krijgen geregeld telefoons van klanten die er zeker willen van zijn dat ze toch nog chocolade eieren gaan kunnen kopen. En we hebben ook nog bestellingen lopen van bedrijven. Heel wat bedrijven willen net nu chocolade laten leveren om hun personeel een hart onder de riem te steken." 

Volgens Marleen kan chocolade ons ook een positief gevoel geven in deze coronatijden. "In donkere chocolade zitten stoffen die dopamine vrijmaken in onze hersenen waardoor we minder depressief zijn." 

Meest gelezen