Ondanks oproep van politie Sint-Truiden toch al 58 boetes voor coronaovertredingen

De politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft van zaterdag 21 tot en met woensdag 25 maart in totaal 58 processen-verbaal opgesteld omdat de coronamaatregelen werden geschonden. De boete bedraagt 250 euro. Het merendeel van de boetes, namelijk 41 stuks, had betrekking op niet-essentiële verplaatsingen.

Zo was er bijvoorbeeld een inwoner van Maasmechelen naar Sint-Truiden gegaan om daar te gaan wandelen. De 17 andere boetes werden uitgeschreven omdat mensen samenschoolden. 't Ging dan om bijeenkomsten van meer dan twee personen, die geen gezinsleden zijn. Die cijfers maakte burgemeester Veerle Heeren (CD&V) van Sint-Truiden donderdagavond bekend.

Kom niet met de wagen naar Haspengouw om te gaan wandelen of fietsen tussen de fruitbloesems

Omdat de prachtige bloesems in de fruitstreek in Haspengouw er weer aankomen, wil de politie nu ook al een waarschuwing de wereld insturen. Zo worden er onder meer fietspatrouilles ingezet. "Mensen, kom niet met de auto naar Haspengouw om te gaan wandelen of fietsen tussen de fruitbloesems. De ploegen op de fiets zullen erop toezien dat mensen niet in groep gaan picknicken. De politie zal ook de parkings in de nabijheid controleren. Het is niet de bedoeling dat toeristen uit Antwerpen of West-Vlaanderen naar hier afzakken," waarschuwt korpschef Steve Provost.

Meest gelezen