MarioGuti

Puurs-Sint-Amands verhoogt subsidie voor buurtfeesten

De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat de subsidie voor buurtfeesten verhogen. Door de coronacrisis mogen er momenteel geen feesten gegeven worden en de gemeente wil na de coronacrisis zijn inwoners belonen. Volgend jaar krijg je voor de organisatie van zo'n buurtfeest 200 euro in plaats van 150 euro. Dat geld moet uitgegeven worden bij lokale handelaars.

Van zodra de coronamaatregelen worden opgeheven, wil de gemeente Puurs-Sint-Amands zijn inwoners belonen met een hogere subsidie voor buurtfeesten. “Puurs-Sint-Amands is een echte feestgemeente. Vorig jaar waren er zo'n 75 buurtfeesten”, vertelt burgemeester Koen Van den Heuvel.

De gemeente ondersteunt de buurtfeesten met materiaal, maar ook met een aankoopbon die je kan uitgeven bij lokale handelaars. “We gaan dit jaar het bedrag verhogen van 150 euro naar 200 euro”, zegt Van den Heuvel. “Wij vinden het belangrijk dat mensen na het coronatijdperk weer samenkomen in onze gezellige buurten.”

10-puntenplan

De verhoging van de subsidie voor buurtfeesten maakt deel uit van een 10-puntenplan. Dat plan is opgesteld om lokale handelaars te ondersteunen. Zo zal bijvoorbeeld ook de bedrijfsbelasting later betaald kunnen worden.

“We werken nog aan een plan voor onze verenigingen”, vertelt de burgemeester. “Sommige missen inkomsten van geschrapte feestavonden of zien voorstellingen wegvallen. We willen ook hen proberen een handje te helpen."  

Meest gelezen