Studenten van KU Leuven en VUB zullen in juni examens hebben

Alle Vlaamse universiteiten gaan in juni examens afnemen. Dat is beslist door de rectoren van de verschillende universiteiten. De KU Leuven wil zoveel mogelijk examens op de campussen zelf laten afleggen. De universiteit zal rekening houden met voldoende afstand tussen de studenten. Ook aan de VUB zullen de examens in juni doorgaan. 

Door de coronacrisis krijgen studenten van alle Vlaamse universiteiten al enkele weken online les, dus via het internet. Eerder was beslist dat die online lessen voor de rest van het academiejaar zouden doorgaan. Nu is er ook duidelijkheid over de examens. "Ongeacht het scenario waarin we terechtkomen zullen op de vijf Vlaamse universiteiten in juni en september examens worden georganiseerd", zegt de Leuvense rector Luc Sels op ROBtv .

De examens zullen zoveel mogelijk op de campus worden georganiseerd. We zullen de regels van voldoende afstand respecteren

Luc Sels, rector KU Leuven

Om tijdens de examenperiode voldoende afstand te kunnen bewaren zal de KU Leuven meer locaties voorzien, zodat minder studenten in één auditorium worden samengebracht. De examenperiode wordt ook met een week verlengd tot 4 juli. Voor sommige opleidingsonderdelen kiest de universiteit voor online examens.

VUB

Ook de Vrije Universiteit Brussel laat weten dat de examens die voor juni gepland waren, gewoon doorgaan. Op maandag 8 juni zal de zittijd van het tweede semester van het academiejaar 2019-2020 openen en de sluiting van de tweede examenperiode is voor alle faculteiten voorzien op 4 juli.

Omwille van de maatregelen rond COVID-19 sluit de VUB wel niet uit dat de zittijd met één week verlengd wordt en dat er mogelijk ook examens in het weekend plaatsvinden. Intussen worden de regels rond sociale afstand tijdens de examens verder uitgewerkt.

De VUB streeft er in deze coronacrisis naar om het verloop van het academiejaar te handhaven. Het verlof van de studenten en de professoren wordt ook gerespecteerd.

Meest gelezen