Talkshow “De Wereld Draait Door” stopt ermee na 15 seizoenen

De legendarische Nederlandse talkshow “De Wereld Draait Door” stopt er na vijftien seizoenen mee. Er werden in totaal 2.428 afleveringen uitgezonden. Ook heel wat Vlamingen keken naar het programma en Antwerpenaar Wouter Cajot mocht er drie seizoenen lang boekentips geven. “Ik deed het zelf super graag, maar ik denk dat vooral de kijkers van het programma in een groot zwart gat gaan vallen”, vertelt hij in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Vanavond wordt de laatste aflevering van de Nederlandse talkshow “De Wereld Draait Door” uitgezonden. Antwerpenaar en eigenaar van de boekenwinkel Stad Leest, Wouter Cajot, mocht er drie seizoenen lang boekentips geven. “Het is nog altijd een groot mysterie hoe ze bij mij terecht zijn gekomen”, vertelt Cajot in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. “De redactie van de show belde me op een vrijdagnamiddag en vroeg of ik auditie wou doen voor het boekenpanel.”

“Ik heb in totaal drie seizoenen meegemaakt”, vertelt Cajot. “Eerst twee seizoenen als deel van het boekenpanel en nu het laatste seizoen. We vormden een soort ultiem boekenpanel met vier voormalige leden.”

Ik denk vooral dat de kijkers in een groot zwart gat gaan vallen

Wouter Cajot, eigenaar van boekenwinkel Stad Leest

Presentator Matthijs van Nieuwkerk had het elke weekdag over de actualiteit, met uiteenlopende onderwerpen. “Ze zijn altijd heel verrassend, maar worden gepresenteerd met een positieve insteek”, vindt Cajot. “Dat kan gaan over cultuur, maar ook over sport. Over muziek en film, maar ook over opera.”

Er werden vijftien seizoenen opgenomen van het programma, goed voor 2428 afleveringen. Deze week waren er 4,5 miljoen kijkers, waaronder heel wat Vlamingen.

Cajot vindt het heel jammer dat er geen nieuw seizoen komt. “Ik deed het zelf super graag, maar ik denk dat vooral de kijkers van “De Wereld Draait Door” in een groot zwart gat gaan vallen.”

Ultiem quarantaineboek

Dinsdag werd het meest ultieme boek gekozen van de voorbije vijftien seizoenen. “Dat was "Max, Misha & het Tet-offensief" van Johan Harstad", zegt Cajot. “Het is een ultiem quarantaineboek: 1.300 pagina’s over een jongen die opgroeit in New York. Het boek heeft mijn leven veranderd.”

Meest gelezen