Videospeler inladen...

"Thuis" krijgt voorlopige seizoensfinale - mét cliffhangers - op vrijdag 24 april, door het coronavirus

De set van "Thuis" ligt al enkele weken stil door het coronavirus en dat heeft nu ook gevolgen voor de kijkers: de voorlopig laatste aflevering is te zien op vrijdag 24 april. Zodra opnames weer mogelijk zijn, start de productie van de populaire soap opnieuw op, maar het is onduidelijk of er nog voor de zomer nieuwe afleveringen komen. De (voorlopige) seizoensfinale valt dus noodgedwongen veel vroeger dan normaal, maar het wordt een aflevering "vol suspense, liefde en verrassingen", stelt de productie van Thuis gerust. 

Op donderdag 11 juni werd een spannende seizoensfinale verwacht van "Thuis", maar het coronavirus beslist ook daar anders over. Op dit moment liggen de opnames van de populaire soap  noodgedwongen stil, hoe lang is nog onduidelijk. Dat heeft nu ook gevolgen voor de kijkers.

“Achter de schermen is er hard gewerkt,” zegt "Thuis"-producer Hans Roggen. “Nu kunnen we bevestigen dat we de afleveringen van "Thuis" zoals gepland op antenne kunnen brengen tot en met vrijdag 24 april. Alle scènes waren al ingeblikt voor die periode, maar we wisten twee weken geleden nog niet wat de impact zou zijn van telethuiswerk voor montage en sonorisatie." Dat monteren-op-afstand is gelukt, de afleveringen voor de komende vier weken zijn daarmee verzekerd. 

Een einde met heel veel suspense, liefde en verrassingen. Ideale cliffhangers om er even noodgedwongen tussenuit te gaan

Hans Roggen, producer "Thuis"

Maar wat daarna komt is nog een groot vraagteken. VRT en DPG media hebben daarom samen beslist dat zowel "Thuis" als "Familie" voorlopig stoppen op vrijdag 24 april. Dat betekent geen uitgewerkte seizoensfinale, maar de aflevering waarmee de soap nu eindigt is bijna zo goed, stelt Hans Roggen: "Een einde met heel veel suspense, liefde en verrassingen. Ideale cliffhangers om er even noodgedwongen tussenuit te gaan."

Voor het verdere verloop, en het opnieuw opstarten van de productie, volgt de ploeg de situatie dagelijks op en kan er voorlopig geen beslissing genomen worden.

We staan te popelen om terug te kunnen werken, maar de heldenrol is voor de mensen die in de zorgsector werken

actrice Annick Segal

Actrice Annick Segal, rosa Verbeeck in "Thuis", had niet verwacht dat de coronacrisis het einde van de opnames zou veroorzaken. 

"We zijn zoals veel mensen in snelheid genomen door het coronavirus. Veertien dagen geleden dachten we dat we zouden kunnen blijven filmen wanneer we onze handen wassen en anderhalve meter afstand zouden houden. Maar dat is anders uitgedraaid. Zowel voor de gezondheid van de acteurs als de gezondheid van de crew zat er niets anders op om de opnames te stoppen", zegt Annick Segal in "De wereld vandaag".

"Ik wacht nu vol spanning af tot het moment dat we terug kunnen draaien. Ik had nooit gedacht dat dit ooit zou gebeuren. Het feit dat de opnames worden stilgelegd, is veelbetekenend. Ik zou onze kijkers willen oproepen om de maatregelen te volgen. We staan te popelen om terug te kunnen werken, maar de heldenrol is voor de mensen die in de zorgsector werken", besluit Segal.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen