Ex-gokverslaafden hebben het moeilijk nu ze thuis moeten blijven: "Verleiding is groot om online te gaan gokken" 

Een Dilbeekse zelfhulpgroep voor gokverslaafden merkt hoe mensen die van hun verslaving verlost waren, nu vaker dreigen te hervallen. Nu we door de coronacrisis met z'n allen meer aan de computer zitten, wordt er ook meer online gegokt.

Dirk De Troy begon een jaar geleden in Dilbeek met een zelfhulpgroep voor gokverslaafden. Maar door de coronamaatregelen kan de zelfhulpgroep niet meer bijeen komen, dus organiseren ze online bijeenkomsten. "Wij proberen nu online contact te houden met lotgenoten, want we merken dat er op dit moment echt nood is aan contact. Er zijn mensen in de groep die aangeven dat ze het moeilijk hebben. Mensen zijn thuis, sommigen zitten in een stressvolle situatie met de kinderen, en dan is de verleiding groot om weer te gaan gokken. En dus leggen we elke woensdag online verbinding en we kunnen mekaar ook zien." 

Ik heb mezelf en mijn waarden teruggevonden en dat is heel belangrijk

Dirk De Troy, ex-gokverslaafde

Dirk was zelf ooit ook gokverslaafd, maar hij is nu al vijf jaar verlost van zijn verslaving. "Ik leg mezelf strenge regels op die ik heb afgesproken met mijn huisgenoten. Zo heb ik bijvoorbeeld al het financiële uit handen gegeven, ik bekijk die dingen altijd met mijn vriendin. En het begeleiden van een zelfhulpgroep doet me ook veel deugd. Het geeft me voldoening omdat ik een doelstelling heb. Daardoor heb ik ook mezelf en mijn waarden teruggevonden, en dat is heel belangrijk." 

Dirk De Troy had vroeger zelf een gokverslaving

Meest gelezen