Paul van Riel

Thuisverplegers uit verschillende Oost-Vlaamse gemeenten beginnen met "coronaronde"

Thuisverpleging Scheldekracht gaat samenwerken met andere thuisverplegingsdiensten om de zorg te verdelen voor coronapatiënten. Het gaat om thuisverplegers uit de schelderegio rond Gent, tussen Wichelen en Wachtebeke.

Thuisverplegers starten met een specifieke Covid-19 patiëntenronde in de Gentse rand tussen Wichelen en Wachtebeke.  “De Kring TVP Scheldekracht bundelt de krachten met alle thuisverpleegkundigen, zowel zelfstandigen als collega’s in dienstverband die actief zijn in de regio ‘Eerstelijnszone Scheldekracht’. Zo starten we een aparte Covid-19 patiëntenronde, waarbij we alle besmette Coronapatiënten na elkaar zullen verzorgen en vanuit één pool verpleegkundigen. Door de gezonde en besmette patiënten niet door elkaar te verzorgen, willen we de kans op verdere besmetting bij onze patiënten minimaliseren," legt voorzitter Kristof Neirynck uit.

Patiëntentoevloed

Het aantal besmettingen met Covid-19 blijft in ons land toenemen. Gelukkig mogen ook steeds meer patiënten het ziekenhuis verlaten om thuis in afzondering verder te herstellen. Maar ook die mensen moeten verzorgd worden. Ze komen bovenop het aantal patiënten die thuisverplegers zo al dagelijks verzorgen. Daarom kwam de Kring TVP Scheldekracht met een uniek initiatief om die verwachte toevloed aan patiënten zo veilig mogelijk te behandelen. “Want uitzonderlijke tijden vragen nu eenmaal uitzonderlijke maatregelen”, zegt voorzitter Kristof Neirynck.

Efficiënter werken

Naast de lagere besmettingskans, heeft deze manier van werken ook nog andere praktische voordelen. Zo kunnen de thuisverplegers het beschermingsmateriaal efficiënter inzetten. Ook de groep van gezonde thuisverpleegkundigen blijft zo groot mogelijk om de vele andere patiënten te verzorgen. 

Patiënten uit Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke kunnen via het mailadres scheldekracht.coronathuisvp@gmail ondersteuning aanvragen. 

Meest gelezen