UHasselt laat juni-examens op campus doorgaan: "Gaan ervan uit dat de campus weer toegankelijk is op 1 juni"

De Universiteit Hasselt zal in juni examens op de campus organiseren. Dat is beslist na overleg met de andere Vlaamse universiteiten. Er komt wel strikt toezicht op de algemene hygiëne en social distancing.

De UHasselt gaat er voorlopig van uit dat de lockdown-maatregelen van de regering vanaf 1 juni versoepeld worden. "We gaan ervan uit dat de campussen tegen dan opnieuw toegankelijk zijn voor de studenten. Organisatie van examens op de campus zal dan ook mogelijk zijn", klinkt het. "Voor het geval dat het toch niet kan, wordt er ook gewerkt aan een alternatief scenario."

Voor alle opleidingen is het in principe mogelijk de huidige voorziene examenperiode met één week te verlengen en en de examenperiode voor 10 juli af te ronden. Examens zijn ook in te plannen op zaterdagen en op pinkstermaandag. 

Bijzondere omstandigheden

De docenten zullen rekening houden met de manier waarop het onderwijs momenteel verloopt . Zo kan er bijvoorbeeld al een deels permanente evaluatie ingebouwd worden door in te leveren opdrachten.

Voor stages en bachelor- en masterproeven die niet (volledig) af te werken waren, en voor essentiële practica die niet konden doorgaan, wordt nog naar  een oplossing gezocht.

Meest gelezen