Nicolas Maeterlinck

Vrouw met hoge liefdesnood uit Lanaken beboet voor drank, drugs en schending coronarichtlijnen

Een dertigjarige vrouw uit Lanaken heeft een dure vrijdagochtend meegemaakt, nadat de politie haar in Bilzen had onderschept. Ze zei dat ze naar Hoeselt onderweg was om de liefde te gaan bedrijven. De vrouw bleek onder invloed te zijn van drank en drugs.

De vrouw van 30 uit Lanaken werd tegengehouden op de Maastrichterstraat in Bilzen en zat dronken achter het stuur. Ze zei dat ze door de strenge coronamaatregelen nu met een hoge nood aan affectie zat en de liefde wou bedrijven.

Uit de afgenomen alcoholtest bleek dat ze maar liefst 1,5 promille alcohol in het bloed had. Een speekseltest wees uit dat ze ook onder invloed was van cocaïne. Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Het liefdesritje naar Hoeselt was bovendien een niet-essentiële verplaatsing, zodat ze ook nog onmiddellijk een minnelijke schikking van 250 euro gepresenteerd kreeg voor de schending van de coronarichtlijnen. De vrouw zal zich later voor een politierechter moeten verantwoorden.

Meest gelezen