Geraardsbergs zorgpersoneel mag logeren in bungalows van provincie Oost-Vlaanderen

De provincie Oost-Vlaanderen stelt de bungalows van het domein De Gavers ter beschikking voor de medewerkers van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Geraardsbergen. Het ziekenhuis had daar zelf om gevraagd omdat de bungalows nu toch leeg staan en veel mensen lange uren draaien.

Heel veel artsen en verplegend personeel draaien momenteel overuren. Ook in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Geraardsbergen werkt het personeel shiften van 12 uur. Als je daarbovenop ook nog eens de tijd van het woon-werkverkeer telt, is een dag voor sommigen wel heel zwaar. Daarom zocht het ziekenhuis een verblijfplaats, voor de mensen die ver wonen.

Die bungalows staan toch leeg, want het domein is gesloten

Vlakbij het ASZ ligt provinciaal domein De Gavers, met een bungalowpark. Het stadsbestuur ging aankloppen bij de provicie met de vraag of het zorgpersoneel gebruik kan maken van de bungalows.  Gedeputeerde Annemie Charlier: "Die bungalows staan momenteel toch leeg, want het domein en de camping zijn gesloten. We hebben het overlegd met de federale crisiscel, maar ook zij hebben er geen probleem mee. De zorgkundigen die er gebruik van willen maken, mogen dat dus zeker doen."

Afspraken en onderhoud

 "Er zijn 10 vakantiewoningen op het domein,  er zijn er voor 6 of voor 10 personen. We hebben wel de voorwaarde opgelegd dat er niet meer mensen mogen verblijven dan er slaapkamers zijn", verduidelijkt Charlier. Ook de algemene regels rond hygiëne en "social distance" moeten worden gerespecteerd . 

De stad Geraarsbergen neemt het onderhoud van de bungalows op zich. "De stad zal de bungalows minstens een keer per week grondig schoonmaken en desinfecteren. En dat gebeurt ook zeker bij elke wissel van inwonenden", aldus gedupteerde Charlier. 

kasto80

Meest gelezen