Zorgverleners in Antwerpen en Brussel mogen gratis Poppy-voertuigen gebruiken

Autodeelsysteem Poppy stelt zijn auto’s en scooters gratis ter beschikking van zorgverleners die in Antwerpen en Brussel werken. Omdat mensen van thuis werken, worden heel wat voertuigen momenteel niet gebruikt. Daarom startte Poppy met dit initiatief.  

Alle voertuigen van Poppy zijn gratis voor het medisch personeel in de steden Antwerpen en Brussel. “Zorgverleners kunnen op de website een account aanmaken. Daarna vullen ze een formulier in dat dient als bewijs dat je in de medische sector werkt. Het account wordt aangepast, waardoor dokters en verplegers dezelfde dag nog een auto of scooter kunnen gebruiken”, vertelt Laetitia Guterriez, de woordvoerster van Poppy.

Lokale bedrijven

"De algemene regels blijven wel dezelfde. De rit moet starten en eindigen in de stad Antwerpen of in Brussel. Het medisch personeel in Mechelen kan een voertuig in Antwerpen nemen, naar Mechelen rijden en de volgende dag terug in Antwerpen parkeren.”

Ook voor kleine lokale bedrijven maakt Poppy een uitzondering. Velen van hen moeten de fysieke winkel sluiten en schakelen over op thuislevering. Vaak hebben ze niet de middelen om dat de doen. In overleg met het bedrijf kunnen ook zij een voertuig gebruiken. Dat is niet gratis.

Ook andere deelbedrijven bieden hun diensten aan bij de zorgverleners. Het bedrijf Swapfiets leent gratis 100 fietsen uit aan het personeel van de ziekenhuizen van ZNA.  

Meest gelezen