Maxime Anciaux - All rights reserved

132 Turnhoutse serviceflats gaan in lockdown

In Turnhout worden zo'n 132 serviceflats in lockdown geplaatst. Dat betekent dat de bewoners er voorlopig niet buiten mogen, ook niet om boodschappen te doen. De uitbater van de flats neemt die maatregel omdat er een bewoner besmet is met het coronavirus.

De bewoners van de serviceflats in Turnhout mogen voorlopig niet meer buiten. Er mag ook nog maximaal 1 geregistreerde mantelzorger per bewoner langskomen. De uitbater wil daarmee de bewoners beschermen en vermijden dat er nog meer mensen besmet raken. 

Eerder deze week werden dezelfde maatregelen ook al genomen voor de 4.000 serviceflats van Zorgbedrijf Antwerpen. Volgens de Vlaamse richtlijnen zijn zulke strenge regels niet nodig voor serviceflats, de uitbaters kiezen er zelf voor.

Meest gelezen