Lien Vande Kerkhof

144.000 speciale mondmaskers met luchtbrug van China naar Limburg gebracht

 

Alle Limburgse ziekenhuizen kunnen vanaf maandag rekenen op een extra lading FFP2-mondmaskers. Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), het Jesse Ziekenhuis en Voka Limburg slaagden erin om een extra levering van 144.000 exemplaren van China naar Limburg te halen.

Directeur Erwin Bormans van het ZOL ging de vracht zaterdagvoormiddag zelf ophalen op de luchthaven van Luik. “Vorig weekend namen we contact op met werkgeversorganisatie Voka Limburg om te vragen of ze ons konden helpen met de zoektocht naar FFP2-maskers, speciale mondmaskers om mensen die in de zorg werken te beschermen”, vertelt Bormans. “De bal ging al snel aan het rollen en we kwamen bij Roger Custers van Weerts Logistics uit. Dankzij zijn netwerk in China en Hong Kong konden we een betrouwbare zakenpartner strikken.”

Verdeelplan over alle ziekenhuizen

Alle algemene en psychiatrische ziekenhuizen kunnen zich aan een levering verwachten. “Dit weekend stockeren we de lading”, vervolgt Bormans. “De ziekenhuizen kunnen nog een paar dagen verder. Maandag zullen we met alle partijen een verdeelplan opstellen. Als blijkt dat de maskers goed zijn, zullen we ook bekijken of ze iets voor andere actoren kunnen betekenen.” 

Luchtbrug zonder tussenstops

Verder is de directeur van het ZOL tevreden over de samenwerking met Voka. “We zijn blij dat we mensen met kennis van zaken hebben kunnen inschakelen om een betrouwbare partner te vinden in China. Ook was voor ons van groot belang om een luchtbrug te creëren: een vliegreis zonder tussenlanding. Elke stop is immers een extra risico”, aldus Bormans. 

Meest gelezen