Anonieme weldoener schenkt cafébazen in Hamme geld: "Maak u geen zorgen, de biljetten zijn ontsmet!"

Verschillende cafébazen in Hamme, Oost-Vlaanderen, vonden een kleine som geld en een briefje voor hun gesloten deur. "Hierbij mijn beloofde bijdrage", laat de anonieme weldoener weten. 

Nico Van Puyenbroeck van café Rico's in Hamme schrok zich een bult toen hij een klein plastic zakje voor zijn zaak vond met daarin een briefje van 10 euro én een boodschap. "Ik ben blijkbaar niet de enige.  Ook verschillende van mijn collega's kregen centen van een anonieme weldoener. Het zou zelfs kunnen dat alle uitbaters in heel de gemeente zo'n zakje hebben gevonden", vertelt Van Puyenbroeck. 

Maak u geen zorgen, het geld is ontsmet!

Anonieme wilde weldoener

De weldoener wil de cafébazen in Hamme duidelijk een hart onder de riem steken nu die de deuren gesloten moeten houden door de coronacrisis. In het briefje dat bij de centen zit schrijft de weldoener: "Het is niet veel maar weet dat er naast mij ook veel anderen aan jullie denken." De man benadrukt dat het geld veilig en ontsmet is.

(lees verder onder de foto)

Radio 2

"Vermoeden wie erachter zit"

De schenker beklemtoont dat hij anoniem wil blijven, al heeft Van Puyenbroeck wel een vermoeden wie erachter zit. "Een paar weken geleden zette iemand op Facebook dat hij in de cafés drankjes zou komen afhalen om ons te steunen. Nu staat in het briefje dat de man afziet van het plan om het voor ons en hem veilig te houden. Het gaat dus waarschijnlijk om dezelfde persoon, al zal ik natuurlijk geen namen noemen", vertelt Van Puyenbroeck nog.

Meest gelezen