Fanfares uit Kapelle-op-den-Bos spelen in quarantaine: "We zullen doorgaan"

Fanfare De Vrije Vlaamse Zonen & Jeugdfanfare SMIK uit Kapelle-op-den-Bos steken iedereen een muzikaal hart onder de riem. Alle leden spelen samen in quarantaine "We zullen doorgaan" van Ramses Shaffy.

"We zullen doorgaan" is het lijflied voor velen in deze moeilijke coronatijden. En muziek doet dan soms ook wonderen. Daarom riep VLAMO, de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie, iedereen op om het nummer van Ramses Shaffy  op een originele manier te brengen. En dat om iedereen te bedanken die zich inzet voor anderen en ook voor zij die thuiszitten.

We gingen met plezier de uitdaging aan en gingen zelfs nog een muzikaal stapje verder

Emily Van Campenhout, fanfare Kapelle-op-den-Bos

Het duurde niet lang of de fanfares van Kapelle-op-den-Bos gingen in op de oproep. "Ook in onze fanfare en jeugdfanfare liggen de repetities al twee weken stil", vertelt  muzikant Emily Van Campenhout. "Toen we ook ons concert op zaterdag 21 moesten afgelasten, wilden we toch nog iets doen. Dus gingen we met veel plezier in op de uitdaging van VLAMO en gingen we zelfs nog een stapje verder." 

Bekijk hieronder de video

Meest gelezen