MotorsportsMediaService

Autocircuit in Arendonk mag over enkele maanden weer volledig open

Het Glosso Circuit aan Schotelven in Arendonk mag over enkele maanden weer volledig in gebruik genomen worden. 28 jaar geleden bleek dat een deel van het circuit in natuurgebied lag en daardoor mocht op het achterste deel niet meer geracet worden. 

Op de kleinere omloop konden alleen nog regionale wedstrijden georganiseerd worden. Maar nu heeft de provincie, na 28 jaar, de omgevingsvergunning goedgekeurd en kunnen nationale en zelfs internationale autoraces weer. Eerst moeten er wel nog geluidsschermen gezet worden.

"Aan de noord- en westzijde moet een geluidswand komen", zegt Michel Blockx van Glosso. "Zo hebben de omwonenden minder last van het geluid. We gaan dat natuurlijk zo snel mogelijk in orde proberen te brengen." Maar door de coronacrisis is het nog niet duidelijk wanneer dat zal gebeuren. 

MotorsportsMediaService

Meest gelezen