Burgemeester Vilvoorde Hans Bonte roept op om de Ringtrambus toch te laten rijden

De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, roept op om de Ringtrambus toch te laten uitrijden zoals gepland. De superlange bus zou op 5 april voor het eerst moeten rijden tussen Jette en Brussles Airport. Maar door de coronacrisis besliste De Lijn eerder deze week om de Ringtrambus nog een tijd op stal te houden.

Donderdag besliste vervoersmaatschappij De Lijn om de ringtrambus voor onbepaalde tijd in de garage te laten. Normaal moesten vanaf zondag 5 april de trambussen tussen Jette en Brussels Airport rijden. Maar door de coronacrisis is de startdatum nu uitgesteld. Iets wat de burgemeester van Vilvoorde niet begrijpt. Volgens hem zijn er verschillende argumenten om de Ringtrambus zoals gepland te laten rijden. 

Als we nu de Ringtrambus inzetten, zou dat veel voordelen kunnen opleveren

Hans Bonte, burgemeester Vilvoorde

"Als we de Ringtrambus nu al inzetten, zou dat verschillende voordelen kunnen opleveren", zegt Hans Bonte. "Door het sterk verminderde verkeer zijn het ideale omstandigheden om chauffeurs te laten wennen aan de lange bus. Het zijn bovendien hybride voertuigen en dus zijn ze ook veel beter voor het milieu dan de huidige dieselvoertuigen. En aangezien de bus twee maal zo lang is als een gewone bus zou het ook ideaal zijn in de huidige omstandigheden om passagiers toe te laten om voldoende afstand van mekaar te houden."

Meest gelezen