Gemeente Assenede

Jubileumeditie internationaal jeugdvoetbaltoernooi Assenede uitgesteld: "Real Madrid en Juventus komen niet door coronacrisis"

De 25e editie van het internationale jeugdvoetbaltoernooi U13Cup in Bassevelde, bij Assenede, wordt een jaar uitgesteld door de coronacrisis. “Internationale ploegen hadden afgezegd en we willen het voor spelers, vrijwilligers én bezoekers veilig houden”, klinkt het bij de organisatie. Het toernooi wordt verplaatst naar eind mei 2021. 

In Bassevelde, bij Assenede, beloofde de jubileumeditie van de U13Cup een groot voetbalfeest te worden met delegaties van internationale topploegen zoals Juventus, Real Madrid, Borussia Dortmond, FC Porto en Celtic Glasgow. De organisatie kon, ondanks het wegvallen van grote sponsors, toch een topaffiche vullen. Maar de coronacrisis strooit nu roet in het eten. Het regent afzeggingen en het lijkt ook geen goed idee om een massaevenement te laten plaatsvinden in volle coronatijden. “Ons toernooi lokt elk jaar zo’n 10.000 bezoekers. Zoiets in deze tijden laten doorgaan is niet te verantwoorden.” 

“Er zijn nu belangrijkere zaken dan voetbal”

"De veiligheid van de spelers, de vele vrijwilligers en alle bezoekers kan nu niet gegarandeerd worden. We willen geen risico's nemen en gaan het toernooi daarom een jaartje uitstellen naar het laatste weekend van mei 2021", zegt de ontgoochelde organisator John De Pauw. "We beginnen morgen al met de voorbereidingen voor die editie!"

Kweekvijver voor sporttalent

De U13Cup is 1 van de grootste en meest gerenommeerde internationale jeugdvoetbaltoernooien van Europa. "Heel wat internationale toppers hebben hier hun eerste stappen gezet en aan anderen getoond wat ze in huis hebben. 

Wielrenner Remco Evenepoel  heeft hier nog gevoetbald voor PSV Eindhoven

John De Pauw, organisator van de U13Cup

Meer dan 20 Rode Duivels passeerden hier de revue en zelfs wielrenner Remco Evenepoel speelde hier ooit nog mee met een Nederlandse ploeg", vertelt de organisatie trots.  De U13Cup zou dit jaar zijn 25 jaar bestaan  vieren met een heus jubileumboek dat al deze bijzondere passages zou bundelen. "Het boek komt er zeker, met een jaartje vertraging", klinkt het in Bassevelde. 

Meest gelezen