Stad Mechelen

Stadsbeiaardier speelt verzoeknummers van Mechelaars: "We willen de inwoners hoop geven"

Stadsbeiaardier Eddy Mariën zal nu zondag een lied spelen dat door de Mechelaars zelf is uitgekozen. Op die manier willen de stad en Torens aan de Dijle vzw de inwoners een hart onder de riem steken in deze coronacrisis. Ook de komende weekends mogen de Mechelaars de playlist mee samenstellen.

Binnenblijven is de boodschap, maar aan je raam gaan zitten en even luisteren naar stadsbeiaardier Eddy Mariën mag nog wel. Hij klimt dit weekend weer in de Sint-Romboutstoren om de mensen blij te maken met een streepje muziek. Bovendien mogen de Mechelaars de nummers zelf mee kiezen.

“Veel ligt stil", zegt Koen Anciaux, schepen van Monumenten en voorzitter van Torens aan de Dijle. "Maar de stadsbeiaardier blijft spelen, ook tijdens deze coronacrisis. Door de Mechelaars meer te betrekken, geven we ze hoop en zetten we ook onze historische kerken in de kijker. Dit biedt een stuk ontspanning en versterkt onze verbintenis.”

“In deze tijden worden jong en oud er graag aan herinnerd dat ze tot een gemeenschap behoren", gaat schepen van Cultuur Björn Siffer verder. "En dat ze daar ook hun zeg in hebben. Daarom zal de Mechelaar in deze tijden mee kunnen bepalen welke muziek onze beiaardier brengt.”

Veel ligt stil, maar de stadsbeiaardier blijft spelen
Schepen Koen Anciaux

De Mechelaars hebben nog tot 15 uur zaterdag om te laten weten welk lied ze zondag willen horen. Ze kunnen daarvoor kiezen uit een bestaande lijst. Veel liedjes hebben ook een link met de huidige coronacrisis. Zo kan "The Sound of Silence" van Paul Simon de stilte weergeven of zorgt "Always Look on the Bright Side of Life" van Eric Idle voor een positieve noot. Het meest aangeduide lied zal dan uiteindelijk gespeeld worden na het lijflied "We zullen doorgaan" van Ramses Shaffy. 

Ook de komende weekends mogen de Mechelaars aangeven welk lied ze graag willen horen op zaterdag en zondag. Dat kan via de website www.mechelen.be/kiesbeiaardlied.

Meest gelezen