Parkeerverbod aan abdij van Averbode: "Het is niet de bedoeling dat mensen zich met de auto verplaatsen om hier te wandelen"

De laatste dagen zakten heel wat wandelaars af  naar Averbode Bos en Heide. Alleen gebruikten velen daarvoor eerst de auto en dat is niet de bedoeling. Daarom heeft de burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem nu beslist om enkele parkeerterreinen aan de abdij van Averbode te sluiten.

Fysieke activiteiten in openlucht met respect voor de sociale afstand, zoals wandelen, fietsen en joggen zijn toegestaan. Maar ons daarvoor eerst met de auto verplaatsen, mag niet. Het is een boodschap die we al enkele dagen horen, maar nog niet door iedereen wordt opgevolgd. Dat merkt ook Manu Claes, de burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem, op. 

"We zien dat in Averbode Bos & Heide grote aantallen recreatieve bezoekers met de wagen blijven toekomen om hier te wandelen", zegt Manu Claes. "Maar dat is niet de bedoeling. Daarom heb ik ook besloten om enkele parkings te sluiten."

We willen verhinderen dat mensen nog de auto nemen om hier te wandelen of te fietsen

Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem

Zo gaat  parking Abdijvest dicht en ook op de volledige parkeerstrook op de Poortberg kan er niet meer geparkeerd worden."Om duidelijk te maken waar er wel en niet meer mag geparkeerd worden, zal er bijkomende signalisatie geplaatst worden. Klanten van de abdijwinkel zullen wel nog even kort kunnen parkeren. Op deze manier wil het stadsbestuur verhinderen dat mensen met de auto naar het gebied komen om te wandelen of te fietsen", besluit de  burgemeester. 

Meest gelezen