Stad Gent zorgt zelf voor noodopvang kinderen tijdens paasvakantie: “Iedereen blijft in eigen veilige bubbel”

Gent organiseert tijdens de paasvakantie zelf opvang voor kinderen van mensen die door de coronacrisis buitenshuis moeten werken. Kinderbegeleiders van de stad zullen de kinderen opvangen, leerkrachten hoeven dus niet door te werken.  Er wordt in erg kleine groepjes gewerkt. 

De Vlaamse regering vraagt alle steden en gemeenten om mee kinderopvang te voorzien tijdens de paasvakantie voor kinderen van ouders die tijdens de coronacrisis buitenshuis aan de slag moeten blijven. De meeste gemeenten doen een beroep op de scholen zelf om die opvang te garanderen. Stad Gent zet eigen personeel in en rekent ook op vrijwilligers. Leerkrachten hoeven dus de vakantie niet door te werken.  "Ze kunnen wel als vrijwilliger helpen", laat de stad weten. Ook mensen van andere stadsdiensten worden mogelijk op vrijwillige basis ingezet als extra ondersteuning. 

“Kinderen blijven in eigen bubbel”

Stad Gent werkte een systeem uit waarbij kinderen op de eigen basisschool opgevangen zullen worden door kinderbegeleiders van de stad, op een 10-tal verschillende locaties. “Als we merken dat er minder dan 7 kinderen opvang nodig hebben op 1 locatie, gaan we die kinderen wel overbrengen naar een plek waar ook andere opvang is. Daar gaan we er wel voor zorgen dat de verschillende groepen kinderen strikt gescheiden blijven. Iedereen moet in de eigen bubbel blijven om zo de veiligheid zo veel als mogelijk te garanderen”, verklaart het kabinet van schepen Elke Decruynaere (Groen). 

Inschrijven verplicht

Om in te kunnen schatten hoe groot de groep kinderen per school is, vraagt stad Gent ouders om op tijd in te schrijven. Dat kan via de school of via de website van de stad, nog tot dinsdag 31/03. De opvang zal telkens voorzien zijn vanaf 7.00 uur ’s ochtends en is er voor kinderen vanaf 2,5 jaar. 

Meest gelezen